« terug naar vorige pagina

Welzijn op Recept

WELZIJN OP RECEPT

Bij verlies, ziekte, ontslag of een andere ingrijpende gebeurtenis kan het moeilijk zijn zelf weer een goede draai aan uw leven te geven. Misschien heeft u daardoor ook lichamelijke of psychische klachten. U wilt er wel iets aan doen, maar weet niet goed hoe. Welzijn op Recept kan dan een uitkomst zijn. Uw huisarts of een andere zorgverlener kan u daarvoor verwijzen naar de welzijnscoach in onze praktijk.

Voor wie is Welzijn op recept?

Welzijn op recept kan u helpen als u
• ervaart dat u iets mist in het leven;
• zich nutteloos voelt (door bijv. werkloosheid);
• zich niet gelukkig voelt;
• zich eenzaam voelt of weinig onder de mensen komt;
• slecht slaapt of zich constant moe en overvraagd voelt;
• angstig of somber bent;
• andere psychosociale klachten heeft

Welzijn op recept is voor alle patiënten van Huisartsenpraktijk Smit & Vochteloo.

Wat doet de welzijnscoach?

In een adviesgesprek kijkt de welzijnscoach samen met u wat u in uw dagelijks leven kunt doen om te zorgen dat u zich beter voelt. Samen met u stelt zij een persoonlijk “arrangement” op van activiteiten die u kunt ondernemen om weer grip op uw leven te krijgen. Afhankelijk van wat u leuk vindt en waar u goed in bent, en rekening houdend met uw financiële situatie. Misschien ziet u er tegenop om zelf ergens naartoe toe gaan of vindt u het moeilijk contacten te leggen. In dat geval kan de welzijnscoach iemand inschakelen om u een steuntje in de rug te geven.

Welke activiteiten kunnen u helpen?

De welzijnscoach is op de hoogte van activiteiten op allerlei gebied, bij u in de buurt of elders in Midden-Groningen. Het kan gaan om groepsactiviteiten of om één op één contacten. U kunt hierbij onder meer denken aan cursussen volgen, actief worden in een vereniging, in de wijk, in de politiek, etc. Of aan sporten en creatief bezig zijn.

Een  afspraak maken? Geef het door aan uw zorgverlener en wij zorgen er voor dat onze welzijnscoach contact met u opneemt.