« terug naar vorige pagina

Huisarts in opleiding

Huisarts in opleiding

In de praktijk van dokter Vochteloo is regelmatig een huisarts in opleiding (AIOS).

De AIOS is een afgestudeerd (basis) arts die zich verder specialiseert, in dit geval tot huisarts. De AIOS heeft een eigen spreekuur en bespreekt consulten afhankelijk van de reeds opgedane ervaring met de opleider. Daarnaast zijn er in het jaar een aantal zaken waar u mee te maken kunt krijgen.

Afspraak bij de AIOS

Wanneer u een afspraak maakt kan de assistent u vragen of u bij de AIOS op het spreekuur wilt komen. Het staat u natuurlijk vrij om te kiezen voor een afspraak met de huisarts. Maar bedenk dat de basisarts het vak huisarts alleen kan leren door patiënten te zien.

Spiegelspreekuur

Het spiegelspreekuur vind plaats op vrijdagochtend. Tijdens het spiegelspreekuur doen de opleider en de AIOS gezamenlijk spreekuur zodat de AIOS van de consultvoering van de opleider kan leren, en de opleider de consultvoering van de AIOS kan observeren en beoordelen.

Zelfstandige dagen en periode

De AIOS heeft verspreid door het jaar een aantal dagen dat diegene zelfstandig moet werken in de praktijk. De opleider is dan niet aanwezig. 1x in het jaar is de zelfstandig periode. Dit is een aaneengesloten periode van 2 weken dat de AIOS geheel zelfstandig moet werken. De opleider is die 2 weken niet aanwezig.